Hrvati idu direktno na Mundijal

Zlatko Dalić zaplakao nakon velike pobjede na Poljudu protiv Rusije

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Rusiju na Poljudu sa 1:0 i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je danas pred prepunim Poljudom u Splitu uspjela da dođe do pobjede sa 1:0, a odlučujući trenutak meča desio se u 81. minuti kada je Kudryashov postigao autogol.

Hrvatima je danas odgovarala samo pobjeda kako bi direktno otišli na SP koje se naredne godine igra u Kataru i na kraju su to uspjeli da ostvare.

Vatreni su imali nevjerovatnu podršku s tribina stadiona Poljud, a cijeli stadion je "eksplodirao" kada je Hrvatska uspjela da dođe do pobjede.

Time je Zlatku Daliću sigurno pao kamen sa srca jer je u ovom ciklusu često bio na meti kritika zbog loših igara, ali je na kraju uspio da ispuni cilj i odvede Hrvatsku direktno na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koliko mu je ova pobjeda značila najbolje su pokazale njegove suze jer jednostavno nije mogao da zadrži emocije i morao je zaplakati odmah nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.