Khamzat Chimaev je imao teško djetinjstvo

Ožiljak na usni čečenske mašine uspomena je koju nikad neće zaboraviti

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev trenutno je jedna od najvećih zvijezdi MMA sporta u svijetu.

Čečenski borac sa švedskim pasošem doslovno melje protivnike u oktagonu i trenutno izgleda nezaustavljivo sa perfektnim omjerom od 10-0.

Chimaev je imao teško djetinjstvo u Čečeniji prije nego što je 2013. godine emigrirao u Švedsku u potrazi za boljim životom.

Tamo je ovaj sjajni borac počeo sa MMA traninzima i postao je istinska zvijezda koja privlači pažnju cijelog svijeta svojim atraktivnim nastupima.

Na sebi 27-godišnji borac ima i jedan ožiljak za kojeg se mnogi pitaju kako je nastao. Taj ožiljak je jasno vidljiv na usni, a on je objasnio kako je došlo do povrede i ožiljka.

"Mama mi je pričala da smo imali velike betonske stepenice u kući i pao sam na njima kada sam imao dvije godine. Udario sam direktno licem i ostao mi je ožiljak".

"Još uvijek ne mogu da dišem na jednu nozdrvu, a tada sam ostao i bez nekoliko zuba", rekao je Chimaev.

Čečenska mašina trenutno je na omjeru od 10-0 i ubrzo bi mogao napasti titulu velter ili srednje kategorije u UFC-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.