Foto - EPA

Po povratku u Tursku

Miralem Pjanić izjavom podigao na noge navijače Bešiktaša

Midhat Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) vratio se klupskim obavezama nakon neuspješne epizode u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Pred 31-godišnjim veznim fudbalerom sada su novi izazovi u prvenstvu Turske i Ligi prvaka i od njega se u redovima istanbulskog velikana dosta očekuje.

Čini se kako Pjanić itekako uživa u Istanbulu i dresu Bešiktaša, a njegove riječi daju nagovještaj da bi u Turskoj mogao i ostati.

"Vodafone Parke je san za sve fudbalere", poručio je Pjanić za klupski magazin po povratku iz reprezentacije.

Ove riječi su izazvale euforiju među navijačima turskog prvaka. Smatraju da je ovo dokaz da Pjanić želi ostati u klubu i nakon isteka posudbe iz Barcelone.

Pjanić se jako dobro snašao u Istanbulu i igra sasvim dobro. Nastupio je osam puta za ovaj tim i upisao je četiri asistencije.

"Voljeli bismo kupiti Pjanića, ali sve zavisi od uslova"

Miralem Pjanić napustio je Barcelonu u finišu prelaznog roka i sreću je pronašao u redovima turskog prvaka Bešiktaša.

Nije bh. veznjak želio više trošiti vrijeme čekajući šansu u Barceloni kod Ronalda Koemana i odlučio je da ode.

To se ispostavio kao pravi potez. Pjanić igra dosta dobro u turskom prvaku, ali je najavio kako se narednog ljeta želi vratiti u Barcelonu.

"Da sam ostao ne bih igrao. Želio sam da pokažem ljudima šta mogu dok sam na terenu. Menadžeri su me zvali i rekli su mi da poštuju moju odluku i da ne razumiju zašto nisam igrao. Međutim, vraćam se u junu u Barcelonu", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš će ipak pokušati da ga zadrži, a to je potvrdio predsjednik kluba Ahmet Nur Cebi.

"Voljeli bismo kupiti Pjanića, ali sve zavisi od uslova koje će postaviti on i Barcelona. On je svjetska klasa i nadam se da će nam naš budžet dozvoliti da ga kupimo", rekao je prvi čovjek Bešiktaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.