Pjanić se oglasio nakon Ukrajine: "Jedina istina je da sam sve dogovorio sa selektorom"

Veznjak Bešiktaša

Pjanić se oglasio nakon Ukrajine: "Jedina istina je da sam sve dogovorio sa selektorom"

M. Šljivak

Veznjak Bešiktaša Miralem Pjanić (31) nije nastupio u susretu između Bosne i Hercegovine i Ukrajine (0:2).

NSBiH je objavio, pa izbrisao vijest na službenim stranicama kako je Pjanić zbog nediscipline završio na tribinama.

"Pjanić večeras neće biti u startnoj postavi niti na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine. Tako je odlučio selektor Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem

Pjaniću je žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te u potpunosti razumije odluku selektora.

"Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere", naveli su iz Saveza i zatim su ovo saopštenje izbrisali.

Nakon što su vijest prenijeli svi domaći mediji, oglasio se i Miralem Pjanić. Fudbaler Bešiktaša tvrdi da je jedina istina da nije nastupio u dogovoru sa selektorom.

"Ovim putem želim da demantujem lažnu vijest koja je jučer objavljena u našim medijima, a tiče se mog neigranja na sinoćnjoj utakmici. Prava i jedina istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa selektorom Petevom", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Istakao je i da je fotografija sa nargilom, koja kruži društvenim mrežama,  stara i da nije sa ovog okupljanja nacionalnog tima.

Miralem Pjanić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 102 utakmice i postigao je sedam golova.

Top Komentari

Bhf111
Pusti selektora, dogovori se sam sa sobom i sljedece utakmice ostavi srce na terenu. Ne treba nam Miralem koji pusi nargile i hoda po kafanama. To nam je svetinja i sa REPREZENTACIJOM se ne mozes igrati
27 0
Smuk
Pustite covjeka na miru, i on je samo covjek.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi