Norvežanin odlučio

Bild: Poznato je u kojem pravcu želi da ide Haaland

Edmir Škorić

Situacija oko Erlinga Haalanda i njegove budućnosti trebala bi biti jasnija već u zimu.

Sjajni Haaland je trenutno povrijeđen i pitanje je hoće li igrati do kraja godine. U Borussiji Dortmundu s nestrpljenjem čekaju njegov povratak, ali više nisu sigurni hoće li imati ovog Norvežanina u svojim redovima naredne sezone.

Prema pisanju Bilda, Haaland želi u Španiju, konkretno u Real Madrid, iako ga takođe žele i kubovi iz engleske Premier lige, a navodno je ta liga na drugom mjestu kada su u pitanju Haalandove želje.

Do sada su mediji izvještavali da Haalandov ugovor s momčadi iz Dortmunda uključuje odštetnu klauzulu od 75 miliona eura, no čini se da će za njega morati platiti puno više.

Borussia se nada da će on ostati u klubu i nudi mu 16 miliona eura po sezoni, no igrač želi puno više. Španski list AS je izračunao da će troškovi dovođenja Haalanda i provizije za agenta Minu Raiolu iznositi oko 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland će na ljeto biti itekako tražen, bogati klubovi posebno će htjeti da ga otkupe, no navodno je igrač odlučio da igra u Realu.

On je ove sezone u 10 utakmica u svim takmičenjima postigao 13 golova i ima četiri asistencije. Drugi je strijelac Bundeslige s devet golova, dok je Lewandowski trenutno prvi sa pet golova prednosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.