Haalandov otac iznio zabrinjavajuće činjenice: "Da bar može odigrati koji meč..."

Neće igrati do kraja godine

Haalandov otac iznio zabrinjavajuće činjenice: "Da bar može odigrati koji meč..."

E. Škorić

Erling Haaland je sinoć iz lože Signal Iduna Parka gledao poraz Borussije Dortmund od Ajaxa u Ligi prvaka.

Norvežanin ne igra već neko vrijeme zbog povrede i definitivno se osjeti na rezultatima Borussije njegov izostanak. Iako se vjerovalo da će Haaland pauzirati svega nekoliko sedmica, sada je izvjesno da neće biti na terenu do kraja 2021. godine.

"Bila bi prednost kada bi mogao odigrati nekoliko utakmica prije Božića, ali to je malo vjerojatno. Relativno dobro ide oporavak u ovim okolnostima, ali će neko vrijeme biti izvan terena", rekao je njegov otac Alf-Inge norveškoj TV2.

Norveški reprezentativac je imao sjajnu sezonu do povrede nedavno na meču protiv Mainza. On je, naime, postigao devet golova na šest bundesligaških utakmica i tri gola u Kupu Njemačke te jedan u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim što će nedostajati Borussiji do kraja godine, nedostajat će u novembru i reprezentaciji Norveške u susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Nasikiro se babo da nece uzet proviziju na prijelaznom.roku kakvu je ocekivao
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi