Bilbija postavio novi rekord

Premijer liga je dobila svog (ne)krunisanog kralja

Admin Čaušević

Iako će u Zrinjskom oprezno poručiti da je ostalo još mnogo da se igra, istina je da je mostarski klub stavio u sef titulu prvaka Premijer lige. 

U direktnom obračunu dvije najbolje ekipe dosadašnjeg dijela sezone Zrinjski je uvjerljivom igrom u gostima pobijedio Tuzla City s 0:2 i otišao na velikih +10. Sigurno će prezimiti na prvom mjestu.

Plemići su upisali sedmi uzastopni trijumf predvođeni (ne)krunisanim kraljem Premijer lige i žilom kucavicom ove ekipe - Nemanjom Bilbijom.

Bilbija je zabio i Tuzla Cityju te je stigao do novog nevjerovatnog rekorda koji do sada nije viđen u dvije decenije koliko se igra zajednička Premijer liga.

Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

29 nastupa
27 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
10 asistencija
24 golova

Naime, iskusni Banjalučanin je zabio na sedam mečeva u nizu. Mreže Slobode, Širokog Brijega, Veleža, Sarajeva, Željezinčara, Borca i Tuzla Cityja je tresao devet puta.

Nema sumnje da se o Bilbiji već sada može govoriti kao najboljem igraču Premijer lige svih vremena jer ono što ovaj 31-godišnjak prikazuje iz utakmice u utakmicu je čudesno, barem za bh. standarde.

"Vodim računa o svom tijelu, radim iz dana u dan jako i svaku utakmicu igram kao da je zadnja", glasio je Bilbijin odgovor na pitanje šta je tajna njegovog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa golom protiv Tuzla Cityja stigao je do cifre od 14 ligaških golova te suvereno korača ka odbrani titule najboljeg strijelca jer je i prošle sezone bio najefikasniji igrač u bh. prvenstvu.

U Premijer ligi Bilbija je igrao još za Borac i Sarajevo. Prvak BiH je bio četiri puta, tri puta sa Plemićima te jednom sa Sarajevom. U najjačem rangu bh. fudbala je na brojci od 104 gola te je sve bliže Wagneru Lagu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.