Bilbija: Reprezentacija? Zaslužujem poštovanje koje nemam!

Sjajni napadač Zrinjskog govorio za SportSport.ba

Bilbija: Reprezentacija? Zaslužujem poštovanje koje nemam! · Intervju

A. Čaušević

O Nemanji Bilbiji se već sada može govoriti kao o najboljem igraču Premijer ligi BiH svih vremena. 

Bilbija ove sezone jednostavno briljira. Iskusni 31-godišnjak je neriješeva enigma za protivničke odbrane. Vođa je Zrinjskog koji igra najljepši fudbal i zasluženo predvodi premijerligaški karavan.

U razgovoru za SportSport.ba bivši kapiten mlade reprezentacije BiH koji nikad nije dobio priliku u A selekciji naše zemlje je govorio o mnogim temama.

Prošle sezone ste postigali 17 golova u kompletnoj sezoni, sada ste već na brojci od 13, a još nije ni polusezona. Može li se reći da igrate u životnoj formi?

Bilo je dosta dobrih sezona, međutim ove dvije se izdvajaju. Nadam se da će nastaviti da ide ovako dobro i meni i klubu.

Zrinjski igra odlično i prvi je kandidat za titulu. Nešto slabija prošla sezona je učinila da ovoj izgledate vrhunski. Slažete li se?

Oglasi

Imamo dobre rezultate ove godine, dobro igramo i atmosfera u klubu i gradu je jako dobra, što možemo i da osjetimo. Prošla sezona je takva bila da smo u ovu ušli s dosta promjena, ali za sad je to sve kako treba.

Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

27 nastupa
25 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
9 asistencija
22 golova

Vi i još nekoliko iskusnijih igrača držite mlađe kolege čvrsto na zemlji. Koliko je važno Vaše prisustvo u timu?

Mislim da je od veliko važnosti jer znam šta raditi i kako treba pomoći mlađim igračima koji su tu s nama.

Itekako ste popularni među navijačima Zrinjskog, mališani traže autograme i fotografije. Osjećate li se kao zvijezda? Ili nastojite da ostanete ono što jeste?

Oglasi

Osjećam da sam nešto napravio ovdje u Mostaru, kao "stranac" i puno mi znači. Na zemlji sam, tako se ponašam i van terena.

U Premijer ligi ste neprikosnoveni već desetak godina. Protivnici Vas analiziraju iz utakmice u utamicu, ali opet ne uspjevaju da Vas zaustave. U čemu je Vaša tajna? Šta Vas motiviše?

Iskreno ,nema puno toga. Vodim računa o svom tijelu, radim iz dana u dan jako i svaku utakmicu igram kao da je zadnja.

Na kojem stadionu u Premijer ligi Vam je najdraže igrati, a da to nije Bijeli brijeg?  Ima li možda neki detalj koji će Vam zauvijek ostati u sjećanju.

Oglasi

Banja Luka, volim da igram tu jer je to klub koji mi je dao ovo što sam sad. A detalj? Naravno pamtiću ga cijeli zivot. Kad sam postigao pogodak za Sarajevo protiv Borca u Banja Luci(1:3), nesvjesno sam kleknuo i suza mi je krenula.

Imali ste i nekoliko angažamana u inostranstvu, međutim stvari nisu išle kako ste planirao. Šta je razlog?

Nisam imao pozadinu i nemam je ni sad. Jedini razlog.

Imate 31 godinu sigurno te Vasčeka još nekoliko vrhunskih sezona. Da li je možda realno očekivati neki novi angažman u inostranstvu?

Mislim da jeste realno, treba uvijek gledati pozitivno.

Oglasi

Da li se osjećate zapostavljenim kada je u pitanju reprezentacija BiH? Da li ste možda dobio neko obrazloženje zašto ne dobijate pozive? Da li se možda nekad zapitate 'šta treba još da uradim pa da dobijem poziv'?

Itekako, ne znam koji je razlog. Smatram da sa 103 svoja gola, a i 30 golova u ovoj i prošloj sezoni zaslužujem poštovanje kojeg nemam. Šta trebam da uradim? Pa više od ovog niko nikad nije uradio, a da je ostao uskraćen za poziv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je porodica važan stub u Vašem životu?

Porodica je najvažnija, bez njih se ne može. Oni su ti koji me smiruju kad sam bio na dnu, a bio sam. Nije sve tako bajno kao što izgleda".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Nzm kakve veze ima što čovjek nije uspio u Koreji ili što igra možda najgoru ligu u Evropi(ja se sa time ne slažem,ali eto),ali Bilbija je igrač koji igra u kontinuitetu jako dobro već duuugo vremena i to nisu penali ili nešto slično,pogledajte golove koje je dao i na koji način,samo kod nas u BiH se to ne poštuje,ako si najbolji na svojoj poziciji onda zaslužujueš i poziv repke,svi ostali koji kažu ili pišu drugačije od toga se ne razumiju u nogomet. Sportski pozdrav
3 6
CrveniKakanj
Hajde momak saberi se, nisi mogao ostati u Koreji u nekom prosjecnom klubu, mogao bi igrati u reprezentaciji San Marina.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi