Slovenci pišu o treneru Plemića

U regionu prate svaki njegov korak: "Jakirović i Zrinjski su hit"

Edmir Škorić

"Bivši trener Maribora Sergej Jakirović je uz Zrinjski iz Mostara hit sezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine", pišu Slovenci.

HŠK Zrinjski je dominantno došao do jesenje titule u Premijer ligi BiH. Plemići su u strašnoj seriji i dva kola prije kraja osigurali su "malu" titulu, a kako igraju, teško da ih neko može zaustaviti do kraja.

Pod vodstvom Sergeja Jakirovića Zrinjski je ostvario ove sezone 13 pobjeda uz tri remija i samo jedan poraz, a redom su Plemići dobijali velike derbije, te je pomalo čudno da su od fenjeraša Radnika doživjeli jedini poraz, a to je bilo prije tačno dva mjeseca.

Trenutno Zrinjski ima 42 boda, 10 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja kojeg je savladao na Tušnju s 2:0 u subotu.

"Hrvatsko-bosanski strateg Sergej Jakirović ostao je u Mariboru zapamćen kao trener koji je bio na klupi momčadi koja je u ispadanju od sjevernoirskog Coleraina doživjela jedan od najsramotnijih evropskih poraza, čime je na kraju zapečatio njegovu relativno kratku trenersku epizodu u Sloveniji", piše portal Nogomania.com u Sloveniji, pa nastavlja:

"Jakirović je nakon odlaska iz Maribora pronašao novi posao na klupi Zrinjskog iz Mostara, a ove sezone pravi je hit sezone s 'plemićima', jer njegova momčad već nakon 17 kola ispred sebe ima deset bodova prednosti. S obzirom na to da će se prije zimske pauze u BiH odigrati još samo dvije utakmice, već je jasno da će Jakirović zimsku stanku provesti na vrhu prvenstvene ljestvice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovenci napominju da je Zrinjski posljednju titulu osvojio u sezoni 2017/18.

Što se Jakiurovića tiče, ovaj nekadašnji bh. reprezentativac (imao pet nastupa 2005. - 2006.) vodio je još Sesvete, Goricu te Mariubor, a kao igrač je igrao za mnoge timove uključujući Rijeku, Spartak Trnavu, Split, Istru, Zagreb, CSKA Sofiju, Austriju Karnten, Lučko, Sesvete...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.