Premijer liga je dobila svog (ne)krunisanog kralja

Bilbija postavio novi rekord

Premijer liga je dobila svog (ne)krunisanog kralja

A. Čaušević

Iako će u Zrinjskom oprezno poručiti da je ostalo još mnogo da se igra, istina je da je mostarski klub stavio u sef titulu prvaka Premijer lige. 

U direktnom obračunu dvije najbolje ekipe dosadašnjeg dijela sezone Zrinjski je uvjerljivom igrom u gostima pobijedio Tuzla City s 0:2 i otišao na velikih +10. Sigurno će prezimiti na prvom mjestu.

Plemići su upisali sedmi uzastopni trijumf predvođeni (ne)krunisanim kraljem Premijer lige i žilom kucavicom ove ekipe - Nemanjom Bilbijom.

Bilbija je zabio i Tuzla Cityju te je stigao do novog nevjerovatnog rekorda koji do sada nije viđen u dvije decenije koliko se igra zajednička Premijer liga.

Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

26 nastupa
24 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
8 asistencija
21 golova

Naime, iskusni Banjalučanin je zabio na sedam mečeva u nizu. Mreže Slobode, Širokog Brijega, Veleža, Sarajeva, Željezinčara, Borca i Tuzla Cityja je tresao devet puta.

Oglasi

Nema sumnje da se o Bilbiji već sada može govoriti kao najboljem igraču Premijer lige svih vremena jer ono što ovaj 31-godišnjak prikazuje iz utakmice u utakmicu je čudesno, barem za bh. standarde.

"Vodim računa o svom tijelu, radim iz dana u dan jako i svaku utakmicu igram kao da je zadnja", glasio je Bilbijin odgovor na pitanje šta je tajna njegovog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa golom protiv Tuzla Cityja stigao je do cifre od 14 ligaških golova te suvereno korača ka odbrani titule najboljeg strijelca jer je i prošle sezone bio najefikasniji igrač u bh. prvenstvu.

U Premijer ligi Bilbija je igrao još za Borac i Sarajevo. Prvak BiH je bio četiri puta, tri puta sa Plemićima te jednom sa Sarajevom. U najjačem rangu bh. fudbala je na brojci od 104 gola te je sve bliže Wagneru Lagu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Strasan strijelac, nema sta, cestitke majstoru, doduse uklopio se u Zrinjski koji hara ove sezone nasom ligom.
3 1
enko
Kao golgeteru,borcu kapa dole ali novinar ocito nemoze ili nece da proanalizira perod od npr 2000 god .kakvih je tu igraca bilo.mozda je u om periodu bio u pelenama alu ima pitati.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti