Alžirac na meti Barcelone

Xavi želi dovesti napadača koji je na 153 utakmice postigao 159 golova, a za njega niko nije čuo

Edmir Škorić

Barcelona planira pojačati svoj napad tokom zimskog prijelaznog roka. Popis potencijalnih kandidata nije jako dug, a jedan od najneočekivanijih na listi bez dileme je igrač Al-Sadd Baghdad Bounedjah.

Xavijeva era na klupi Barcelone počela je tijesnom pobjedom nad Celtom iz Viga (1:0) u subotu, ali pred njim je veliki posao. Jasno je da Barci trebaju pojačanja, naročito u napadu, kada je postalo jasno da se Sergio Aguero ne vraća, a Ousmane Dembele je ponovo povrijeđen.

Jedan od potencijalnih napadača koji treba da dođu u Barcelonu igra u Kataru. Jasno, trenirao ga je Xavi i zato se on našao na listi želja bivšeg veznjaka katalonskog tima koji je sada postao trener i naslijedio Ronalda Koemana.

Barcelona nema dovoljno financijskih sredstava za neka velika i zvučnja pojačanja u zimu, pa zato katalonski Sport vidi Boundejaha kao moguće pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alžirac koji ima 29 godina postigao je čak 159 golova uz 44 asistencije na 153 meča dok je igrao za Al-Sadd. Brojke su impresivne, nego šta, samo je pitanje koliko je realno porediti katarski i španski nogomet...

Ovaj napadač ima i 50 nastupa za Alžir, za koji je postigao 22 gola, a sa Katarima ima ugovor do ljeta 2024. godine. Njegova vrijednost procijenjena je na skromnih šest miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.