"Najhladnija" scena El Clasica ikad: Cijeli stadion skandira Messijevo ime, a on šeta pored Ronalda

Te noći počelo je ozbiljno rivalstvo između njih dvojice

"Najhladnija" scena El Clasica ikad: Cijeli stadion skandira Messijevo ime, a on šeta pored Ronalda

E. Čaušević

El Clasico je prije desetak godina bio najpraćenija utakmica na svijetu, a ponajviše zbog toga jer su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo tada bili na vrhuncu svojih karijera i ono što su radili na terenu bilo je zaista nevjerovatno.

Tada smo okršaje Barcelone i Real Madrida gledali skoro svaka dva mjeseca jer su se pored La Lige ovi klubovi često sastajali u Kupu Kralja, ali i Ligi prvaka gdje su igrali u nokaut fazi.

Barcelona je tada pod vodstvom Pepa Guardiole bila dominantna u Španiji, ali i Evropi i po mnogima to je jedna od najboljih ekipa koje smo imali priliku da gledamo.

Real Madrid nije previše blistao i ovaj tim je tek nekoliko godina kasnije došao na krov Evrope, ali okršaji u El Clasicima će se sigurno još dugo prepričavati. Posebno se to odnosi na meč iz 2010. godine kada je Barcelona ponizila Kraljeve na svom terenu.

Barcelona je te sezone igrala nevjerovatno i na kraju su osvojili skoro sve što su mogli. U prvom El Clasicu sezone 2010/11. katalonski klub je zadao nevjerovatan šamar svom najvećem rivalu jer su pobijedili sa čak 5:0.

To je bio prvi El Clasico na klupi Real Madrida i za Josea Mourinha koji je te noći bio daleko najomraženija ličnost za navijača Barcelone jer je svoju trenersku karijeru počeo upravo u tom klubu.

Oglasi

Pored Mourinha na meti zvižduka bio je najviše i Cristiano Ronaldo jer je tada već uveliko počela njegova borba s Messijem za titulu najboljeg igrača svijeta.

Iz utakmice u utakmicu se govorilo o tome da li je bolji Messi ili Ronaldo, a ta rasprava traje i danas. Međutim, te noći Messi je uživao u svemu onome što se dešavalo, dok je Ronaldo sigurno htio da se noćna mora na Camp Nouu što prije završi.

Pred kraj utakmice kada je rezultat bio već 5:0 Messi je fauliran na sredini terena zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć, a potom je morao kratko da izađe s terena. Faulirao ga je Sergio Ramos koji je dobio crveni karon, a nastao je i haos na terenu i naguravanje između igrača dva tima.

No, kada je Messi počeo da izlazi cijeli stadion je skandirao njegovo ime. Ronaldo je bio svega nekoliko metara udaljen od njega i kamere su snimile trenutak kada je Messi izlazio i na licu Argentinca moglo se vidjeti ogromno zadovoljstvo.

Mnogi kažu da je to "najhladniji" trenutak El Clasica zbog kojeg je Ronaldo sigurno htio da "propadne u zemlju", a s druge strane Messi je uživao u svakoj sekundi dok je lagano šetao pored Ronalda i slušao kako cijeli stadion skandira njegovo ime.

Oglasi

[streamable]https://streamable.com/1l5oiu[/streamable]

Barcelona je u El Clasicu koji se igrao 29. novembra 2010. godine povela već u desetoj minuti golom Xavija, a samo osam minuta kasnije gol za 2:0 postigao je Pedro.

Početkom drugog poluvremena briljirao je David Villa koji je zabio dva gola, a oba puta mu je asistirao Messi. Tačku na ovaj susret stavio je Jeffren u 91. minuti kada je zabio pogodak za 5:0.

Za Barcelonu su tada igrali: Valdes, Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi, David Villa. Na klupi su bili: Pinto, Krkić, Jeffren, Mascherano, Keita, Maxwell i Thiago.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je nastupio u sastavu: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Benzema. Na klupi su bili: Dudek, Diarra, Granero, Arbeloa, Albiol i Pedro Leon.

[streamable]https://streamable.com/9qz606[/streamable]

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
penaldu je rival Cavani,Benzema,Suarez itd.Messi je za nj visi nivo
4 8
denimen9
Ono što ja znam jeste da je u najuspješnijoj Barceloninoj eri Real Madrid osvojio 5 6 liga prvaka ni ne brojim ih više hahaha
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije