FOTO - EPA

Juve "stradao" u Londonu

Allegri: I nakon ovakvog poraza postat ćemo jači

Adnan Beganović

U 5. kolu Lige prvaka Juventus je pretrpio ubjedljiv poraz na gostovanju kod Chelseaja. Slavili su Plavci sa 4:0.

Iako su kolo prije osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka u redovima Stare dame sasvim sigurno nisu očekivali ovakav ishod meča i mnogo će ih boliti u budućnosti.

Svjestan je toga i trener Juventusa, Massimiliano Allegri.

"Bolan poraz, razočarani smo što smo primili četiri pogotka. Ipak, glavni zadatak smo ispunili, a to je prolazak u osminu finala. Bilo je mnogo trenutaka kada smo brzo gubili loptu u pokušaju da organiziramo napad, iako smo trebali pokušavati zadržati posjed", istakao je trener Juventusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U Torinu smo s druge strane igrali 90 minuta pažljivo u odbrani, a sinoć samo 45 minuta nakon čega smo se predali. Znamo svoje snage i slabosti. Čak i nakon ovog poraza, postat ćemo jači", dodao je Allegri.

Dodajmo na kraju da Chelsea i Juventus nakon pet odigranih kola imaju po 12 osvojenih bodova, Zenit četiri, a Malmo jedan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.