FOTO - EPA

Chelsea misli na budućnost

A. Beganović
Teme:

Da u Chelseaju misle na budućnost govore posljednje informacije koje dolaze sa Otoka.

Naime, kako pišu mediji na Otoku, iz redova aktuelnog evropskog prvaka odlučili su ponuditi produženje saradnje Masonu Mountu i Reeceu Jamesu.

James je ugovorom za Plavce vezan do ljeta 2025. godine, no čelnici kluba žele ga nagraditi za dobre partije. Osim za Chelsea u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Wigan, a za Chelsea je ukupno odigrao 98 utakmica uz učinak od osam pogodaka i 13 asistencija.

U ovoj sezoni je u svim takmičenjima odigrao je 14 utakmica na kojima je postigao pet pogodaka uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Mount je ugovorom za Plavce vezan do ljeta 2024. godine. Osim za Chelsea u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Derby County i Vitesse.

Za Chelsea je ukupno odigrao 122 utakmica uz učinak od 20 pogodaka i 17 asistencija. U ovoj sezoni je odigrao 15 utakmica za Chelsea u svim takmičenjima uz učinak od tri pogotka i četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.