Press konferencija

Trener i kapiten Leotara složni: Želimo pobijediti Velež!

E. Ganibegović

Sutra se u Trebinju u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH sastaju Leotar i Velež.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili Branislav Krunić i Andrej Đurić, trener i kapiten Leotara.

"Leotar i Velež su klubovi koje vežu dugogodišnji dobri odnosi. Mnogo igrača kojih je igralo za Leotar igralo je za Velež i obrnuto. Bez obzira na važnost i težinu utakmice, očekujem fer, korektnu i sportsku utakmicu, kakve su i bile sve kojih se sjećam između ova dva kluba", rekao je Krunić i dodao da Velež ne zaslužuje poziciju na kojoj se trenutno nalazi:

"Po svojim kvalitetama, kako timskim, individualnim i stručnim, Velež ne zaslužuje poziciju na kojoj se trenutno nalazi, što su pokazali i kroz evropske utakmice."

"Analizirali smo protivnika i imamo veliku želju da pobijedimo posljednju utakmicu pred svojim navijačima, te da im se tako odužimo za podršku. Svi igrači izuzev Mićunovića i Kolaka, koji su već duže povrijeđeni, su spremni za utakmicu", istakao je trener domaće ekipe.

Kapiten Andrej Đurić također očekuje pobjedu protiv mostarske ekipe:

"Očekuje nas težak meč, obzirom da ekipa Veleža ima odlične igrače. Međutim, igramo na domaćem terenu i pred našom publikom te očekujemo pobjedu koja bi nam značila bijeg s donjeg dijela tabele."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Leotar ovu utakmicu dočekuje na osmoj poziciji sa 16 bodova, samo bodom više od Rudara, Veleža i Posušja koji drže devetu, desetu, odnosno jedanaestu poziciju.

Utakmica na stadionu Police počinje sutra u 13 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.