Jedan od najzahvalnijih igrača napušta Velež

Odlazi na zimu

Jedan od najzahvalnijih igrača napušta Velež

A. Čaušević

FK Velež će tokom zimske pauze napraviti određene igračke promjene, a već se naziru i prvi odlasci. 

Rođeni su u novu sezonu ušli zaista fantastično. Ostvaren je veliki uspjeh plasmanom u treće pretkolo Konferencijske lige. Međutim, povratak u domaća takmičenja značio je nizanje neočekivanih rezultata.

Iako to nisu planirali Mostarci se trenutno nalaze u donjem dijelu tabele te je neophodno osvježiti svlačionicu tokom zimskog prijelaznog roka.

Gotovo pa sigurno je da će Velež napustiti Daryo Ferreyra, definitivno jedan od najzahvalnijih fudbalera u trenutnom rosteru Rođenih.

Argentinskom beku ugovor ističe za nekoliko sedmica, produženja nema te će pouzdani bočni fudbaler u 2022. godini igrati u nekom drugom klubu.

Ferreyra je u Velež stigao prije duže od tri godine. Bio je član ekipe koja se izborila promociju u Premijer ligu te ostvarila historijski uspjeh u Evropi.

Fernando Dario Ferreyra
Fernando Dario Ferreyra FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Igrao je i više nego zadovljavajuće kako na poziciji lijevog te poziciji desnog beka. Do sada je u svim takmičenjima skupio 92 nastupa uz jedan postignut gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ferreyra protiv Širokog Brijeg nije bio u kombinacijama za meč, dok je duele protiv Slobode i Radnika presjedio na klupi. Posljednji meč je odigrao krajem oktobra na gostovanju Rudaru.

Odlazak Ferreyre prema svemu sudeći neće biti jedini, ali sigurno je da će biti i dolazaka, posebno se to odnosi na ofanzivni dio tima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

starmac
DARIO hvala ti!ZAUVJEK ROĐENI????
4 0
SonPen1946
raspada se idol nacije
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi