Haris Ovčina napušta Velež u januaru i potpisuje za Rijeku?

Nalazi se na meti hrvatskog kluba

Haris Ovčina napušta Velež u januaru i potpisuje za Rijeku?

E. Čaušević

Velež je na početku ove sezone oduševio sportsku javnost svojim igrama u Evropi.

Rođeni su nakon 33 godine uspjeli da zaigraju u Evropi i ostavili su odličan utisak u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Najveći poduhvat sigurno bio je izbacivanje grčkog AEK-a, a jasno je da su se mnogi igrači mostarskog kluba predstavili široj fudbalskoj javnosti, ali i skautima iz Evrope.

No, Veležu u Premijer ligi ne ide kako se očekivalo i jasno je da će mostarski klub morati napraviti neke promjene u igračkom kadru u januarskom prelaznom roku.

Kako stvari stoje moglo bi biti i odlazaka sa stadiona Rođeni jer su pojedini igrači nakon odličnog nastupa u Evropi itekako skrenuli pažnju na sebe.

Prvi koji bi u januaru mogao da napusti Velež je Haris Ovčina koji bi karijeru mogao nastaviti u Hrvatskoj. Navodno, interes za Ovčinu pokazala je Rijeka koja je odlučna da ga dovede već nakon završetka prvog dijela sezone.

Ovaj 25-godišnjak ima ugovor do kraja sezone i jasno je da bi Velež u slučaju da Ovčina ode u januaru dobio određeni iznos obeštećenja.

Ovčina je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao već 22 utakmice, te je zabio jedan pogodak i upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Haris Ovčina
Haris Ovčina FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U Velež je stigao na ljeto 2016. godine iz Famosa, a poznato je da je prošao omladinsku selekciju Željezničara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

starmac
HARISE sretno i HVALA ti.Puno sreće u karijeri.
7 0
enko
Takav je zivot,hvala bogu da se momku ostvaruju djecacki snovi a Velez ostaje bez odlicnog momka i igraca.velezu svakako sljedi remont na polusezoni i vjerovatno ce se naci alternativa za ovcinu. Sretno ti momak bilo,ziv i zdrav bio.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi