Foto - EPA

Velika nada Barcelone odbila Halilhodžića

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka ostala je bez usluga mlade zvijezde Barcelone Iliasa Akhomacha.

Fudbalski savez ove zemlje i selektor Vahid Halilhodžić imali su namjeru da ovog 17-godišnjaka vrate pod zastavu Maroka.

Njegovi roditelji su iz ove afričke zemlje. Akhomach je rođen u Španiji i želi i dalje nositi dres Crvene furije i to je u video razgovoru sa ljudima i Maroka i potvrdio.

"Hvala vam na pozivu, ali ja želim nastupati za Španiju", poručio je mladi krilni napadač.

Akhomach je godinama dio omladinske škole Barcelone, a debi za prvi tim imao je 20. novembra kada je zaigrao od prve minute protiv gradskog rivala Espanyola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbalski savez Maroka je odredio čovjeka da prati razvoj mladih igrača koji vode porijeklo iz ove zemlje i pokušavaju ih na sve načine angažovati za nastup u svojoj selekciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.