Nije sve ni u novcu: Zvijezda Cityja zatražila transfer u Barcelonu

Torres želi na Camp Nou

Nije sve ni u novcu: Zvijezda Cityja zatražila transfer u Barcelonu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u potrazi je za fudbalerima koji bi dodatno osnažili tim koji je u velikom padu u proteklim godinama.

Katalonski velikan nije ni sjena ekipe od prije nekoliko godina, a zbog teške finansijske situacije ne mogu dovoditi skupocjena pojačanja.

Prinuđeni su tako na angažman fudbalera kojima ističu ugovori ili na posudbe iz drugih klubova i ovakvi poslovi će u budućnosti biti veoma česti na Camp Nou.

Jedan od igrača koji bi mogao obući dres Barcelone je španski reprezentativac Ferran Torres, koji je trenutno član Manchester Cityja.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CT26k8CoSsP/[/instagram]

Mundo Deportivo tvrdi kako je 21-godišnji krilni napadač zatražio od Pepa Guardiole da ga pusti u Barcelonu, jer ima veliku želju da obuče dres katalonskog velikana.

Navodno je sportski direktor kluba Mateu Alemany već u Manchesteru na pregovorima oko angažmana Torresa i svakako da bi njegov dolazak poprilično pojačao konkurenciju u napadu tima kojeg predvodi Xavi Hernandez.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSL-xLsCRH2/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, posljednju riječ će imati Pep Guardiola. Na njemu je odluka hoće li pustiti Torresa u svoj nekadašnji klub i vidjet ćemo šta će on odlučiti. Mladom fudbaleru ne smeta činjenica da vjerovatno ne može dobiti platu kao u Cityju, ali očigledno da kod njega novac ne igra glavnu ulogu.

Ferran Torres je ove sezone odigrao sedam utakmica za City i postigao je tri pogotka. Ukupno je za Građane nastupio 43 puta i zabio je 16 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rime_
Osrednji igrač.
1 12
Chupomoting
Koja glupost. Njega su trazili Real i Barsa prije nego je dosao u City, a za vasu informaciju momak uopste nema toliku platu cak ni 100k sedmicno tako da nez o kakvim parama pricate
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi