Bez milosti

Šta Klopp igračima govori nakon što povedu 4:0?

Edmir Škorić

Liverpool je danas uvjerljivo slavio protiv Southamptona rezultatom 4:0 i u posljednje vrijeme Redsi često rivalima uspijevaju dati četiri i više pogodaka.

Tako su nedavno pobijedili Arsenal s 4:0, a prije toga su na Old Traffordu slavili s 5:0 protiv najljućeg rivala Manchester Uniteda.

Tada je već nakon 45 minuta bilo 4:0 za goste, a menadžer Liverpoola, danas je to otkriveno, tražio je od igrača da u nastavku nastave sa pokušajima da postignu što vipše golova.

"Klopp nam je na poluvremenu rekao da moramo dati više od sebe. Poruka je bila jasna - morate više, morate bolje. To pokazuje da svako preuzima odgovornost i kad ne igramo dobro, neovisno o rezultatu u tom trenutku. Ako nastavimo s takvim pristupom, imat ćemo sjajne rezultate", rekao je Alex Oxlade-Chamberlain.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je trenutno na drugom mjsetu sa 28 bodova i u sjajnoj je formi izuzmemo li poraz od West Hama prije dvije sedmice.

Ekipa u Ligi prvaka ima maksimalnih 15 bodova, dok je u Premiershipu upisala osam pobjeda uz četiri remija i jedan poraz. Ispred je samo Chelsea sa 29 bodova, ali i sa utakmicom manje pošto sutra dočekuje Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.