Trijumf šampiona u Veneciji

Inter se vraća u borbu za Scudetto, Džeko odigrao 90 minuta

Edmir Škorić

Inter je večeras u gostima kod Venezie u susretu 14. kola italijanske Serije A slavio s 2:0.

Inter je bio apsolutni favorit i shodno tome došao je do pobjede, mada se možda očekivalo i više pogodaka na Pierluigi Penzo stadionu u Veneciji.

Vodeći gol postignut je u 34. minuti. Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu je sa nekih 17-18 metara snažnim udarcem postavio konačan rezultat prvog dijela 1:0. Na samom kraju utakmice, dosuđen je penal za goste iz Milana, a rezervista Lautaro Martinez bio je siguran s bijele tačke.

Bh. reprezentativac Edin Džeko na terenu je proveo svih 90 minuta, a Nerazzurri već za nekoliko dana igraju svoj naredni prvenstveni meč. Ugostit će Speziju u srijedu, dok će Venezia na teško gostovanje u Begamu kod Atalante.

Inače, Inter je sada došao na bod Napoliju i Milanu, s tim da spomenuti timovi sutra igraju svoje mečeve 14. kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas Empoli je nakon preokreta savladao Fiorentinu s 2:1, Sampdoria Veronu s 3:1, dok je Atalanta slavila u Torinu protiv Juventusa s 1:0. Sinoć je odigran duel Cagliarija i Salernitante (1:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.