Veliki probemi za Juventus

Nezapamćena kriza drma Staru damu, samo petorica igrača Juventusa pokazali hrabrost

Admin Čaušević

Juventus je u problemu, kako van tako i na terenu. 

Stara dama prolazi kroz najveću krizu u posljednjih deset godina. Bianconeri su postali neprepoznatljivi i daleko su od vrha tabele Serije A.

Nakon što su sredinom sedmice poniženi u Londonu na gostovanju kod Chelseaja (0:4), novi udarac su pretrpili u subotu navečer.

Atalanta je s 0:1 pobijedila u Torinu te produbila krizu Bianconera koji sada za četvrtim mjestom kasne sedam bodova te je već sada upitan plasman u Ligu prvaka.

Poslije utakmice samo su petorica igrača pokazali hrabrost i stali pred razočarane navijače koji su često zviždali tokom meča.

S navijačima su se pozravili golman Szczesny, defanzivci Bonucci i De Ligt te Dybala i Cuadrado. Svi ostali su brže bolje otišli u svlačionicu.

Osim terena čelnike Juventusa treba brinuti i istraga pokrenuta od strane italijanskih vlasti zbog finanskih malverzacija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U petak su "prečešljanje" prostorije torinskog velikana. Sumnjivi su podaci o kapitlnim dobicima i način na koji su realizovani određeni transferi.

Iz Juventusa su izdali saopštenje s porukom da su na raspolaganju istražnim organima s naglaskom da vjeruju kako je sve završeno regularno. Torinski klub rizikuje finansijsku kaznu i eventualno oduzimanje bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.