Juventusovom košmaru se ne nazire kraj

Atalanta slavila u Torinu

Juventusovom košmaru se ne nazire kraj

E. Škorić

U utakmici 14. kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Atalantu, a gosti iz Bergama slavili su s 1:0.

Juventus je bio uvezao dvije pobjede u Seriji A, ali je doživio već šesti poraz u 14. meču. Stara dama je ostala u sredini tabele i sa sve manjim šansama da se uopšte bori za sami vrh.

Zapravo, sada se u Torinu brinu hoće li igrati Ligu prvaka naredne sezone jer već imaju sedam bodova zaostatka za četvrtoplasiranom Atalantom.

Osim toga, nedavni težak poraz od Chelseaja u Londonu samo je još jedan pokazatelj da u Juventusu mnoge stvari ne štimaju, a potvrda često dolazi i na utakmicama Serije A.

Gol odluke večeras postigao je Duvan Zapata u 28. minuti. Zanimljivo da je Kolumbijac uspio da postigne čak osam pogodaka na 11 mečeva portiv današnjeg rivala. Juventus je u nastavku imao posjed lopte, napadao, išao na sve ili ništa, ali Atalanta je uspjela da se odbrani. U zadnjim minutama Dybala je pogodio prečku nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Tim iz Bergama se sa 28 bodova sada uključio u utrku za Scudetto, a ispred su još Napoli i Milan sa po 32 te Inter sa 28 bodova.

Inter večeras gostuje u Veneciji, dok Milan sutra od 15 sati dočekuje Sassuolo. Napoli će u nedjelju navečer u derbiju kola ugostiti Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije danas odigrana su dva meča. Sampdoria je pobijedila Veronu s 3:1, a Empoli nakon preokreta Fioretninu s 2:1. Prvi meč u ovom kolu u petak navečer odigrali su Cagliari i Salernitana, a bilo je 1:1.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sudija je zeznuo Juventus veceras,nije im svirao ona dva penala inace bi 100% pobijedili.
3 8
stranputica
Ronaldo je kriv!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi