Katalonci misle da je to bilo namjerno

Slučajno ili ne: Iz Villarreala provocirali Xavija pred početak utakmice fotografijom na semaforu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u subotu su u gostima pobijedili Villarreal sa 3:1 u okviru 15. kola španske La Lige.

U subotu smo gledali zaista uzbudljiv meč između Villarreala i Barcelone, a na kraju su Katalonci pobijedili sa 3:1 iako nisu odigrali baš blistavu utakmicu.

Barca je do pobjede došla u samom finišu meča kada je Depay u 88. minuti pogodio za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Coutinho iz penala u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon kraja utakmice bilo je dosta varnica na terenu, a u centru pažnje bili su Xavi Hernandez i Unai Emery. Trener Villarreala se nije htio rukovati s Xavijem nakon meča jer je smatrao da je njegov tim oštećen od strane sudija.

To je Xavija itekako naljutilo i vidjelo se koliko mu je krivo što je Emery tako reagovao, a navodno sukob se nastavio i u tunelu između njih dvojice, te je čak reagovala i policija.

Španski mediji pišu da su u Villarrealu pokušali da provociraju Xavija i pred početak utakmice "slučajnom" greškom koju su napravili prilikom objave sastava.

Naime, na velikom ekranu na stadiona Villarreala pored sastava Barcelone pojavila se i fotografija Ronalda Koemana koji je predstavljen kao trener katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je Koeman početkom mjeseca dobio otkaz, te da je upravo Xavi stigao umjesto njega. Katalonski mediji navode da to nije bila slučajna greška jer su u Villarrealu dobro znali ko trenira Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.