Sinoć postigao gol protiv Seville

Thierry Henry je srušen: Karim Benzema je novi rekorder Francuske

Eldar Ganibegović

Real Madrid je sinoć u derbiju 15. kola španske Primere s 2:1 savladao Sevillu.

Rafa Mir je doveo goste iz Andaluzije u vodstvo u 12. minuti, no dvadeset minuta kasnije stvari na početak vraća Karim Benzema.

Pobjedonosni gol za Real u 87. minuti je sjajnim udarcem postigao Vinicius Junior i tako ostavio Kraljeve na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Karim Benzema je sinoćnjim golom ušao u historiju Francuske. Naime, ovo mu je bio 361. gol u klupskom fudbalu i tako se izdvojio na čelu liste francuskih fudbalera ispred legendarnog Thierryja Henryja koji ima 360.

Sjajni Francuz je 295 golova postigao u dresu Real Madrida, a preostalih 66 za Lyon iz kojeg je na Santiago Bernabeu stigao na ljeto 2009. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju Thierry Henry, on je u karijeri najviše golova postigao za Arsenal - njih 228. Za New York Red Bullse je postigao 52 gola, a tri manje u dresu Barcelone.

Za Monaco je postigao 28 pogodaka, a najmanje je efikasan bio u dresu Juventusa za koji je na 20 utakmica protivničku mrežu zatresao tek tri puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.