Meč za prevlast u Španiji: Benzema i Vinicius ostavili Kraljeve na vrhu

Pobjeda Reala protiv Seville

Meč za prevlast u Španiji: Benzema i Vinicius ostavili Kraljeve na vrhu

E. Ganibegović

Derbi utakmicu 15. kola španske Primere večeras su odigrali Real Madrid i Sevilla.

Utakmica na Santiago Bernabeu stadionu završena je pobjedom Real Madrida, 2:1.

Prva u vodstvo stigla je Sevilla. Igrala se 12. minuta kada je korner izveo Acuna, a sjajan gol glavom s desetak metara postiže Rafa Mir.

[twitter]https://twitter.com/JMateusPOV/status/1465062571497689092?s=20[/twitter]

Isti igrač je samo dvije minute kasnije izbio sam pred Courtoisa, ali Belgijanac sjajno brani. 

Na drugoj strani je veliku šansu u 27. minuti imao Vinicius Junior, ali Bono sjajno brani njegov udarac. Tri minute kasnije, šut Ocamposa završio je na prečki Courtoisovog gola.

Oglasi

U 32. minuti gostujući golman loše reaguje i jedan dalekometni šut odbija direktno na nogu Benzemi kojem nije bilo teško pogoditi za izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/stands_rm/status/1465059503938936833?s=20[/twitter]

Četiri minute kasnije gosti su tražili penal, no sudac se nije oglasio. U 45. minuti Real je mogao do preokreta, ali Asensio je iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme skoro pa nesadržajno sve do samog kraja. David Alaba u 83. minuti nije iskoristio veliku priliku, iz velike blizine šuta preko gola.

I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, u 87. minuti ukazao se Vinicius Junior i sjajnim udarcem donio veliku pobjedu Kraljevima.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FutbolGolesUtd/status/1465076337773846531?s=20[/twitter]

Minut kasnije domaćin je tražio i penal, ali ni ovog puta se sudac Sanchez nije oglašavao. Sevilla je na kraju mogla do 2:2, ali Courtois sjajno brani udarac koji je Delaney uputio glavom. 

Real je nakon ovog meča prvoplasirani s 33 boda, ispred Atletica i Sociedada koji imaju po 29 i Seville koja je na 28.

Kraljevski klub u idućem kolu dočekuje Bilbao, dok Sevilli stiže Villarreal.

Ranije danas Betis je s 3:1 slavio protiv Levantea, Espanyol je s 1:0 bio bolji od Sociedada, dok je Atletico slavio gostućuju pobjedu protiv Cadiza, 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska Primera, 15. kolo:

Real Madrid 2:1 Sevilla (Benzema 32', V. Junior 87'; Mir 12')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Sevilla je odlicno odigrala,pogotovo prvo poluvrijeme,imali su bolje sanse,ali kada se onakvi ziceri ne iskoriste onda ni ne mozes ocekivati povoljan rezultat...Benzema je strasan igrac,to se tek sada vidi kada nema Penalda da ga gusi i sputava u igri.
5 15
Vienner
Vinicius eurogol
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi