Želi da napusti Manchester United

Edinson Cavani već odlučio u kojem klubu će nastaviti karijeru

Endin Čaušević

Urugvajski napadač Edinson Cavani želi napustiti Manchester United jer nije zadovoljan minutažom koju ima.

Ovaj 34-godišnji Urugvajac je stigao na Old Trafford na ljeto prošle godine kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om.

Prošle sezone imao je dosta bolju minutažu nego ove i to je opravdao na terenu jer je odigrao nekoliko odličnih utakmica. Cavani je prošle sezone zabio čak 17 golova na 39 mečeva i pokazao se kao odlično pojačanje.

Međutim, nakon što se ovog ljeta Cristiano Ronaldo vratio u klubu on je izgubio status prvotimca, a njegova minutaža je drastično manja nego prethodne sezone.

Urugvajac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tek osam mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići samo jedan pogodak. Zbog toga su sve glasnije priče da Cavani što prije želi da napusti United.

On s Crvenim đavolima ima saradnju do kraja sezone, ali mu je cilj da pokuša već u januaru da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski The Sun je objavio da je Cavani svom agentu dao da zadatak da raskine ugovor s Unitedom jer je svjestan da se njegov status u timu neće promijeniti ni nakon dolaska Ralfa Rangnicka.

Navodno, Cavani je već odlučio da će karijeru nastaviti u Barceloni i ima dogovor s Kataloncima, te je samo pitanje da li će u ovaj klub stići u januaru ili tek na kraju sezone kada mu istekne ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.