Foto - EPA

Filmska priča mu dosadila

Igraču Milana dosadilo da sluša o svojoj tužnoj prošlosti: "Dosta je priča o tome šta sam radio"

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Junior Messias (30) maksimalno koristi šansu za igru u ekipi Milana.

Messias iza sebe ima zaista tešku priču. Prije 10 godina stigao je u Italiju i radio je sve što je mogao da bi prehranio porodicu. Radio je na građevini, kao dostavljač i njegova priča je prava filmska.

Sreća mu se osmjehnula 2015. godine kada ga je u nižim ligama otkrio Ezio Rossi i jedva ga je uvjerio da se posveti fudbalu, nakon svih razočarenja koje je doživio pokušavajući da izgradi karijeru.

Prije dvije godine igrao je u Seriji C, a ovog ljeta potpisao je za veliki Milan u čije redove je stigao iz Crotonea.

Brojni mediji prenijeli su tužnu priču o njegovoj prošlosti i borbi, ali je to Messiasu itekako dosadilo.

"U Milanu sam jer sam to zaslužio. Dosta mi je priča i bajki o tome šta sam bio i šta sam radio prije nego što sam postao profesionalac. Sad samo želim pričati o sadašnjosti i šta radim ovih dana", rekao je Messias.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Messias je ove sezone odigrao pet utakmica za Milan i postigao je tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.