Hvalio svoje igrače

Ivković je bio jasan: Ova utakmica ne odlučuje o njihovoj sudbini

Edmir Škorić

FK Željezničar je održao press konferenciju pred utakmicu 19. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na Grbavici.

Prisutnim novinarima danas se u Plavom salonu obratio šef stručnog štaba Tomislav Ivković.

"Ova sedmica je bila li-la što se tiče vremena, ali smo je dobro iskoristili. Moram pohvalit pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega i da nam omogući tri dana odličnog treninga da bismo bili spremni za ovu nedjeljnu utakmicu", rekao je Ivković, dodavši:

"Igramo s momčadi koja je dosta slična nama, koja se dosta promijenila i jaki su kao ekipa, a ne pojedinačno. Imaju dobru seriju rezultata, digli su se na ljestvici. I nama i njima zadnja utakmica, želimo je završiti na što bolji način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu, barem od strane Manijaka koji se spremaju napraviti spektakl kako bi pomogli ekipi da pobijedi. Neće biti lako pobijediti, ali mislim da smo sposobni i karakterni da završimo tu utakmicu kao što svi želimo".

Kao mnogo puta do sada, Ivković je ponovo hvalio svoje igrače.

"Igrači su bili karakterni, radili su sve maksimalno i ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini već još jedna u nizu u kojoj će htjet pokazat i dokazat da imaju kvalitet i karakter da ostanu u klubu", istakao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel Željeznčara i Širokog igra se u nedjelju od 15 sati na Grbavici.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.