Ko stoji iza Caizcoina, novog generalnog sponzora FK Željezničar?

Kompanija osnovana 2018. godine

Ko stoji iza Caizcoina, novog generalnog sponzora FK Željezničar?

A. Čaušević

Nakon godina iščekivanja, pregovaranja i traženja idealnog partnera, FK Željezničar je konačno dobio generalnog sponzora. 

Novi dres Željezničara koji je posebno dizajniran za 100 godina klupskog postojanja krasit će znak švicarske kompanije Caizcoin s kojom je potpisan ugovor vrijedan 750.000 KM.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji, poručili su iz Željezničara nakon ozvaničene saradnje.

Radi se o prvoj islamskoj kriptovaluti koja se počela razvijati 2018. godine u Njemačkoj. Inače riječ "Caiz" vodi porijeklo od arapske riječi (Jaiz) što znoča legalan ili dozvoljen.

Caizcoin nije razvijen samo za islamske investitore, već za sve koji žele ulagati i imati koristi od toga. Cilj mu je spojiti islamska načela fokusiranja na etičko finansiranje, dobrobit zajednice i kupaca s naprednom tehnologijom u relativno novom konceptu.

Oglasi

Platforma Caizcoin opremljena je podizanjem gotovine 24 sata sedam dana sedmično što omogućuje posrednicima da svoje transakcije obrađuju jednostavno i na vrijeme. Investitori s njim mogu slobodno trgovati i trgovati jer nema ograničenog perioda.

Osim kreditnih i debitnih kartica, za obradu isplata mogu se koristiti i kripto novčanici. Kako bi osigurali najviši nivo sigurnosti i trenutnih plaćanja, dizajnirali su hipersigurni novčanik za zaštitu povjerljivosti tokena i drugih detalja transakcija vlasnika. Token je podržan cijenom metala, što ga čini osjetljivim na neizvjesne pokazatelje koji karakterišu promjenu tržišne cijene.

Razvili su besplatni i pošteni najsuvremeniji islamski blockchain, odnosno glavnu ili javnu “knjigu“ u koju se zapisuju sve transakcije i vrijednosne izmjene jedinica kriptovaluta, koji će pomoći ulagačima da ostvare maksimalnu korist od svojih financijskih operacija.

"FK Željezničar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu, poručio je Hamdi Kucuktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG.

No description available.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ključne pozicije u ovoj kompaniji osim direktora Kucuktepea obbnašaju Ali Cihan Kestir koji je generalni direktor za Tursku, zatim Naim Mirzada zadužen za softverski razvoj, Steffen Rieger, šef odjela za poslovni razvoj te Osman Sari, šef islamskog odjela.

Do sada su dobili nekoliko vrijednih priznanja i nagrada kao što su "International Crystal Diamond Awards" te "CIS Islamic Banking and Finance Awards 2021".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amer8
Malo Mozzart malo islam hahahaha
21 3
user1582456981
Dozivjet ce Zeljkan i 200g... ako Bog da....
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi