Željezničar predstavio posebno dizajnirani dres za 100 godina postojanja

Izgleda prelijepo

Željezničar predstavio posebno dizajnirani dres za 100 godina postojanja

A. Čaušević

Željezničar je prije nekoliko sedmica proslavio 100 godina postojanja. 

Klub sa Grbavice je danas putem društvenih mreža predstavio posebno dizajnirani dres povod 100 godina postojanja.

"Dres za sezonu 2021/2022 je dres povodom 100 godina Kluba. U stoljeću ljubavi vratili smo se retro modelu dresa koji je prilagođen dobu u kojem živimo.

Simbolične plavobijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje Kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg Kluba. U plavim prugama sadržano je sto brojeva koji predstavljaju stotitnu godina Kluba od osnivanja do danas.

Zlatne linije na dresu obilježavaju zlatni jubilej i stoljeće postojanja dok je, po uzoru na velike svjetske klubove, grb specijalno prilagođen isključivo za stogodišnji dres, a sastoji se od svih elemenata dosadašnjih grbova u kojima je naš Klub ostvario najzapaženije rezultate ili koji su se najčešće pojavljivali u našem grbu tokom svih ovih godina.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CW6VLrQooDk/[/instagram]

Izrađen je i poseban font s posebnim detaljima s ciljem obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Ispod kragne je izvezeni broj 100 u zlatnoj boji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dres je izrađen od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala kojima raspolaže kompanija Macron", saopštili su sa Grbavice.

Inače, počinje i prodaja ovih dresova, a obzirom na prelijep izgled nema sumnje da će se brzo razgrabiti te da će administracija Željezničara ubrzo morati naručiti novu isporuku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHNACIONALISTA
Konačno nešto dobro ove sezone da nam se desi
11 1
Chesa
Fin dres. Cestitke.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi