Sarajevo dočekuje Mostarce

Goran Sablić: Očekuje nas teška utakmica, Fanimo sam sebe stavlja ili ne stavlja u ekipu

Eldar Ganibegović

Jedan od derbija 19. kola m:tel Premijer lige BiH sutra na Koševu igraju Sarajevo i Velež.

Trener Bordo tima Goran Sablić obratio se medijima na današnjoj press konferenciji.

"Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Nešto povrijeđenih i viroznih imamo, ali momčad će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate dolazi nam momčad koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uslove vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i onako... teška", rekao je Sablić pa dodao o predstojećem zimskom prijelaznom roku:

"Volio bih zadržati fokus na sutrašnjoj utakmici. Ovaj period od pet-šest mjeseci je bio dosta turbulentan. Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Ne bih da se vraćam na to. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim razinama. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama."

Goran je istakao i to da vjeruje da će Bordo tim uz dobro odrađene pripreme biti znatno ubojitiji u proljetnom dijelu prvenstva.

O Fanimu:

"Najiskrenije, non-stop mi se postavlja to pitanje, niti ga ja mičem niti ga ja stavljam. On je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što njega stavlja ili ne stavlja u momčad je njegova želja i zalaganje, želja da igra. Masu puta sam tražio razumijevanje i pokušavao ga integrirati u ekipu, no nisam dobio povratni impuls. Cijenim ga kao igrača, ali stavljam najbolje i one koji žele igrati. Ako ne želi biti tu, nema problema. Svako može pokucati na vrata u klubu i dogovoriti se. Želimo igrače koji se žele boriti za ovaj klub, da svi skupa napredujemo."

"Turbulenta situacija u kojoj smo se zadesili poslednjih pola godine je iza nas. Momčad, bez obzira na rezultate, ide ulzaznom putanjom i na tome trebamo graditi optimizam i nastaviti još jače. Momci daju sve od sebe, fokusirani su i dišu za Sarajevo", naglasio je šef struke Sarajeva.

O Veležu ima samo riječi hvale:

"To je momčad koju izuzetno cijenim i ono što je kolega Dudić napravio s njima. Momčad s puno tehničara mobilnih, brzih, agilnih. Dosta su na okupu i možda najizbalansiranija ekipa koja je bila pred početak prvenstva. Neće nam biti lako. Uslovi su isti za sve, kako njima tako i nama. Nikad se ne zna šta će kome odgovarati. Evo desi se u Širokom Brijegu da Velkoski i Bodul koji s formom nisu u nekakvom svom 'prajmu' budu najbolji igrači na toj utakmici."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra se želimo od publike oprostiti dobrom igrom i otići na pauzu s pobjedom. Zadovoljila bi nas treća pozicija za kraj. U hodu smo se sklapali i suočavali se s mnogo problema. Gledajući razliku u odnosu na prvog, sigurno ne možemo biti zadovoljni. Trebamo gledati sebe i napraviti iskorak. Valja se oznojiti na pauzi", zaključio je hrvatski stručnjak.

Utakmica na stadionu Asim Ferhatović-Hase na rasporedu je sutra od 13 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.