Pizarro o sjajnim napadačima

Bivši Bayernov golgeter misli da će Haaland nadmašiti Lewandowskog

Edmir Škorić

Bivši napadač Bayerna Claudio Pizarro usporedio je dvije velike bundesligaške zvijezde - Erlinga Haalanda i Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je ispisao mnoge rekorde u Bundesligi i trenutno je drugi najbolji igrač svijeta, a Haaland je neko pred kim je velika karijera i perspektivna budućnost.

Uoči derbija između Borussije i Bayerna, koji se igra danas, bivši napadač Bavaraca dao je poređenje dvojice najatraktivnijih igrača u Bundesligi trenutno.

"Erling bi u budućnosti mogao da nadmaši Lewandowskog, ali to će uveliko ovisiti o tome hoće li biti zdrav. Takođe, važno je i to gdje će igrati. Njegove vještine su nevjerovatne, također i snaga, mentalitet... Možda Robert ima nešto bolju tehniku, ali Erling to može snagom da nadoknadi. Vidjet ćemo šta će pokazati naredne sezone. No, Haaland bi mogao biti briljantan nogometaš i strijelac", rekao je Pizarro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je komentarisao i nedavni izbor za Zlatnu loptu na kojem je pobijedio Lionel Messi ispred poljskog reprezentativca.

"Bio sam malo razočaran. Nadao sam se da će Robert dobiti Zlatnu loptu, jer on to i zaslužuje. Ne možemo da umanjimo Messijevu vrijednost, ali po mom mišljenju Robert je zaslužio nagradu. Možda je dobije za godinu dana", poručio je Peruanac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.