Evropa odabrala Lewandowskog, ostatak svijeta napravio razliku

Izbor Zlatne lopte

Evropa odabrala Lewandowskog, ostatak svijeta napravio razliku

E. Škorić

Lionel Messi je u ponedjeljak osvojio sedmu Zlatnu loptu u Parizu.

Messi je osvojio 613 bodova, te je slavio ispred Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog koji je imao 580 bodova, dok je trećeplasirani završio Chelseajev veznjak Jorginho sa svega 460 bodova.

Za mnoge je nepravedno što je Messi dobio nagradu ispred Lewandowskog, no Argentinac je imao veći broj glasova u ostatku svijeta, dok je Evropa jednoglasno odlučila - Lewandowski je najbolji.

Naime, evropski novinari dali su 198 bodova Lewi, a 151 Messiju, no novinari iz ostatka svijeta su dali 462 boda Messiju, a Lewi 382 i tu je napravljena razlika.

Prema neslužbenim informacijama, "France Football" bi nagradu za 2020. mogao dodijeliti Lewandowskom. Međutim, glavni urednik francuskih novina rekao je da još ima vremena za donošenje takvih odluka. Takav potez spominjali su brojni proslavljeni nogometaši kao što su Gary Lineker, Lothar Matthaeus i Patrice Evra. O tome je na svečanosti govorio i sam Messi u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

- Roberte, mislim da zaslužuješ Zlatnu loptu 2020. godine, trebao bi ti je dodijeliti "France Football". Svi znamo da ste to zaslužili, tada ste bili pobjednik i niste mogli dobiti nagradu zbog pandemije koronavirusa. Po meni, ovaj trofej bi trebao imati u svom domu, rekao je Argentinac.

"Roberte, mislim da zaslužuješ Zlatnu loptu 2020. godine, trebao bi ti je dodijeliti "France Football". Svi znamo da ste to zaslužili, tada ste bili pobjednik i niste mogli dobiti nagradu zbog pandemije koronavirusa. Po meni, ovaj trofej bi trebao imati u svom domu", rekao je Argentinac.

Top Komentari

Dinouz
Dosadni ste vise sa ovim tipom Ne gotivim ni Mesija al porediti ovog panja sa njim je suludo.migra frajer u jadnoj ligi i najbolji....ma daj
0 6
denimen9
Niko nije pokraden ko Benzema, al eto haj
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi