Ralf Rangnick na Old Traffordu ima klauzulu zvanu Erling Haaland
Foto - EPA

Bild tvrdi

Ralf Rangnick na Old Traffordu ima klauzulu zvanu Erling Haaland

M. Šljivak

Ralf Rangnick postao je novi menadžer Manchester Uniteda.

Iskusni njemački stručnjak potpisao je s Crvenim đavolima ugovor do kraja sezone, a potom će preuzeti ulogu sportskog direktora kluba.

Plan vlasnika Uniteda je da Rangnick na Old Traffordu stvori šampionski tim, pa su mu odlučili u ugovor uvrstiti klauzulu zvanu Erling Haaland.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CW1e4q_tH-3/[/instagram]

Kako navodi njemački list Bild, Rangnick će dobiti bonus od osam miliona funti ako uspije nagovoriti norveškog napadača da potpiše za United u ljeto naredne godine.

Haaland će biti vjerovatno i najveća zvijezda prelaznog roka 2022. godine. Mnogi velikani ga žele u svojim redovima, a među njima je i Manchester United.

Rangnick će tako imati dodatni motiv u pregovorima s Haalandom i njegovim menadžerom Minom Raiolom i bit će zanimljivo vidjeti gdje će čudesni Norvežanin završiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Borussia će za usluge ovog 21-godišnjeg napadača inkasirati 70 miliona eura, ali ukupni troškovi transfera s platom i raznim bonusima za menadžere iznosit će preko 300 miliona eura.

Haaland je od januara prošle godine član Borussije i u 70 utakmica je postigao 71 pogodak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Ma daj gdje da ides u bezveze neke ekipe koje 10 godina nisu uspjeli igrat grupnu fazu lige prvaka imas 4-5 ekipa koje su uvijek konkurenti za LP. I tu trebas otici SITI CHELSEA LIVERPOOL BAYERN REAL I BARSA
3 1
rime_
Bild je relevantan ko Avaz.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti