Premijerligaš puni kasu

Dinamo kupuje u Mostaru

H. Zilić

Na pragu je odličan transfer u bh. fudbalu.

Mladi Petar Sučić koji je juniorski reprezentativac BiH i član juniorske ekipe Zrinjskog karijeru će kako stvari stoje nastaviti u zagrebačkom Dinamu.

Dinamo ima na radaru ovog odličnog fudbalera, a navodno bi kasa Zrinjskog trebala biti bogatija za 200.000 eura.

Ovo je svakako odlična cifra ako imamo u vidu da je u pitanju igrač koji još nije dobio pravu priliku u seniorskom fudbalu.

Sučić ima 18 godina i jedan je u nizu dragulja u omladinskim kategorijama Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski klub je kroz prvenstvo ove godine lansirao još dvojicu sjajnih mladih igrača, a to su Ivan Bašić i Igor Savić koji su U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine, ali i igrači koji su postalo neizostavni u prvom timu Zrinjskog koji je suvereni lider u Premijer ligi BiH nakon jesenjeg dijela prvenstva.

Inače, Petar Sučić je odigrao deset utakmica za U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u juniorskoj Premijer ligi BiH ove sezone je za Zrinjski skupio 13 nastupa i upisao pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.