Dinamo novog trenera "naciljao"  u Premijer ligi?

Već se spominje i ponuda

Dinamo novog trenera "naciljao" u Premijer ligi?

A. Čaušević

Zagrebački Dinamo, najorganizovaniji klub u regionu, u potrazi je za novim trenerom nakon što je Damir Krznar podnio ostavku poslije poraza u Kupu Hrvatske.

Dinamo je prijelazno rješenje pronašao u Željku Kopiću, dosadašnjem direktoru omladinske škola najtrofejnijeg hrvatskog kluba i plan je da ekipu vodi do kraja sezone.

U međuvremenu nastavlja se potraga za permanentim rješenjem, a po kuloarima je počelo kružiti ime stručnjaka koji je impresionirao sve ljubitelje Premijer lige BiH.

Riječ je o Sergeju Jakiroviću čiji je Zrinjski odigrao fantastičnu polusezonu, jednu od najboljih otkako se igra Premijer lige.

Popularni Plemići su pokazali superiornost na sve konkurente, na 19 mečeva osvojili su 48 bodova što je novi rekord jedne polusezone, vezali su za Zrinjski rekordnih devet pobjeda u nizu i na pauzu odlaze sa dvocifrenom bodovnom prednošću.

Dinamo je u prošlosti često bacao oko na BiH i bh. fudbalere, pa i ne čudi zašto se Jakirović našao na radaru jer je u 2021. godini odradio zaista fantastičan posao sa Zrinjskim.

Nakon što su Mostarci u posljednjem meču ove godine sa 6:2 pobijedili Leotar novinari su na press-konferenciji pitali Jakirovića o mogućem interesu prvaka Hrvatske.

"Kad bih ja komentirao svaki natpis gdje bih došao? Kad novinari napišu… Znate kako kažu – gdje ima dima, ima i vatre, ali ne mogu ja to sada komentarisati. Ja sam trener HŠK Zrinjski i nemam komentar", poručio je 44-godišnji Mostarac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović je u prošlosti sjedio na klupi regionalnog velikana jer je jedno vrijeme vodio Maribor, a u HNL-u je svojevremeno radio odličan posao na klupi Gorice.

Ipak, eventualni odlazak u Dinamo je na dugom štapu jer je dojam da Jakirović ima "nezavršenog" posla sa Zrinjskim, posebno nakon historijske polusezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Evo čitam španska " Marca " piše da se Real Sociedad i Betis pa bgm i Atletico Madrid RASPITUJU za Jakirevića. Kažu, čitali na SS.ba da je učinio " historijski " uspjeh sa ovim klubom što je do 1990 godine bio ZABRANJEN + UKRALI SU STADION F.K.Velež-u. Toliko
7 7
Zaccheroni
Ispravka netacnog navoda,nije mostarski klub vec međugorski
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi