Peljto na centru u Torinu

Juventusu sude bh. sudije

Edmir Škorić

U srijedu će Juventus ugostiti Malmo u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka.

Juventus je osigurao plasman u nokaut fazu, no pitanje je jedino hoće li biti prvi ili drugi u grupi, što ovisi i o utakmici Chelseaja protiv Zenita.

U svakom slučaju, Juventus je u srijedu veliki favorit protiv švedskog prvaka, a zanimljivo je da će ovu utakmicu suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Njemu će asistenti biti Davor Beljo i Senad Ibrišimbegović iz BiH, dok će četvrti sudija biti dobro poznati naš sudija Miloš Gigović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U VAR sobi sjedit će Španci Juan Martinez Munuera i Alejandro Hernandez. Peljto je već sudio neke velike utakmice u Ligi prvaka, a između ostalog i nedavni okršaj Bešiktaša i Sportinga. Takođe, valja naglasiti da je jedini sudija debitant u historiji Lige prvaka koji je sudio u dva uzastopna kola grupne faze.

Podsjetimo da je takođe Elmir Pilav dobio čast da bude posmatrač suđenja na meču Lige prvaka između Ajaxa i Sportinga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.