Svejedno se radi o jakom timu

Nijemci otkrili sastav Bayerna: Četiri promjene u odnosu na Borussiju, ali to Barci neće puno pomoći

Edmir Škorić

Barcelona mora da pobijedi Bayern u Minhenu ako želi da osigura plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Istina je da će Bayern biti rasterećen jer je osigurao prvo mjesto i da će možda između dvije naporne bundesligaške utakmice trener Julian Nagelsmann htjeti da odmori neke igrače, ali s obzirom na sastav koji je "procurio" u njemačkim medijima, u Barceloni ne mogu biti mirni.

U odnosu na derbi protiv Borussije Dortmund u subotu, očekuje se u srijedu da Nagelsmann napravi četiri promjene, ali to i dalje ne izgleda kao sastav koji će Barca moći da dobije.

Neuer ostaje na golu, Sule, Lucas Hernnadez i Dayot Upamecano ispred, bočne pozicije pripast će Alphonsu Daviesu i Sergeu Gnabryju, u sredini Marc Roca i Corentin Tolisos, a naprijed Thomas Muller, Musiala i Robert Lewandowski.

Dakle, u odnosu na duel sa Borussijom nema Sanea, Comana, Goretzke i Pavarda, ali njihove zamjene i više su nego dobre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barcelona će tako imati paklen zadatak iako se igra pred zatvorenim tribinama, a teško da se Katalonci mogu osloniti na Benficu koja igra protiv otpisanog kijevskog Dynama.

Kolo prije kraja, Bayern je u grupi E maksimalan sa 15 bodova. Barcelona ima sedam, Benfica pet, a Dynamo jedan bod. U prvoj utakmici Barcelonu je Bayern nadigrao na Camp Nou sa 3:0, a Xavijev tim je za vikend doživio domaći poraz od Betisa (0:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.