Najskuplji igrač Bayerna ikada htio da se tuče, kad je podigao glavu odmah je odustao

Nije smio na "fudbalskog terminatora"

Najskuplji igrač Bayerna ikada htio da se tuče, kad je podigao glavu odmah je odustao

A. Čaušević

Der Klassiker Bundeslige je donio spektakl, u sjajnom meču Bayern je u gostima pobijedio Borussiju Dortmund s 2:3. 

Na terenu je bilo svega, a isto tako i poslije utakmice u Dortmundu su rigali vatru na sudiju Felixa Zwayera te nekoliko njegovih diskutabilnih odluka uključujući sporni penal za Bayern koji je na kraju odlučio pobjednika. Kazneni udarac je dosuđen zbog Hummelsovog igranja rukom.

"Za mene to nije bio penal. Hummels nije uopšte gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta ostalih odluka na utakmici", između ostalih je rekao mladi Jude Bellingham i dodao je:

"Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sudiji koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati?", pita se mladi veznjak.

Zwayer je bio ranije suspendovan na šest mjeseci nakon što je 2005. godine učestvovao u namještanju utakmice u 2. Bundesligi. Optužen je da je uzeo mito od 300 eura kako bi sudiji Robertu Hoyzeru pomogao da namjesti meč.

Njemački list "Bild" objavio je danas da će kontrolor suđenja s tog meča Marco Haase podnijeti tužbu protiv Bellinghama zbog klevete i narušavanja ugleda.

Oglasi

Utakmica na Signal Iduna parku je bila i obračun Erlina Haalanda s jedne te Roberta Lewandowskog s druge strane. Norvežanin je zabio jedan, a Poljak dva gola.

Nakon što je Haaland zabio izjednačujući gol učestvovao je u urnebesnoj sceni zajedno sa defanzivcem Bayerna, Lucasom Hernandezom.

Nako što ga je Haaland faulirao sa leđa, Francuz je bio raspoložen za fizički obračun, ali kada je vidio ko je ispred njega brzo je odustao.

[twitter]https://twitter.com/AminRMFC9/status/1467202777902370825[/twitter]

Umjesto rasprave Hernandez je Haalandu pružio ruku i sve se brzo završilo bez težih posljedica.

Inače, pouzdani defanzivac je najskuplji igrač Bayerna u historiji nakon što je prije duže od dvije godine plaćen Atletico Madridu 80 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti