Milanu treba čudo

Poseban zadatak za Krunića protiv Liverpoola

Eldar Ganibegović

Utakmicama 6. kola sutra i prekosutra kompletirat će se grupna faza Lige prvaka.

U Grupi B je jedino jasno da će Liverpool, koji je trenutno na maksimalnom učinku, kroz cilj proći prvi i zaigrati u osmini finala.

Preostale pozicije su potpuno otvorene i Milan, Atletico Madrid i Porto mogu završiti na bilo kojoj od njih.

Italijanskom Milanu trebat će pravo čudo kako bi prošao u osminu finala. Naime, trenutno su na trećoj poziciji, a u goste im dolazi Liverpool.

Milanu će trebati pobjeda protiv Liverpoola, te minimalno remi Atletica protiv Porta kako bi se našao među šesnaest najboljih u Evropi.

Trener ekipe sa San Sira, Stefano Pioli, najavio je i poseban zadatak za bh. reprezentativca Radeta Krunića.

"Morat ćemo igrati s mnogo ofanzivnih igrača. Krunić, Diaz i Messias znaju kako iskoristiti prostor, ući između linija i biti opasni. To može napraviti razliku", rekao je Pioli i dodao:

"Sutra će biti jako visok nivo i moramo odigrati iznad svojih mogućnosti. Igramo protiv tima koji je među najboljim na svijetu i to već godinama. Znamo šta trebamo uraditi, a imat ćemo i veliku podršku naših navijača."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Milan - Liverpool na rasporedu je sutra od 21:00 na San Siru. 

Podsjetimo, prvi meč odigran 15. septembra na Anfieldu, Liverpool je slavio rezultatom 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.