Zlatan ostao u šoku jer su mu skinuli funtu od plate: "I onda kažu da su jedan od najvećih klubova"
Foto - EPA

Nezaboravna scena iz Manchestera

Zlatan ostao u šoku jer su mu skinuli funtu od plate: "I onda kažu da su jedan od najvećih klubova"

M. Šljivak

Život Zlatana Ibrahimovića (40) prepun je zanimljivih detalja.

Te detalje Ibra iznosi u knjigama i memoarima, a sada je otkrio i kako mu je Manchester United 2016. godine odbio jednu funtu od plate.

Ibrahimović se počastio pićem iz hotelskog mini bara. Vjerovao je da će to ići na račun kluba i ostao je u šoku kada je vidio da mu je klub zbog tog pića skinuo jednu funtu od plate.

"Da sam otišao na običan sastanak u Rimu s Gallianijem (bivši direktor Milana), on bi se pobrinuo da mi klupski avion ustupi besplatno", napisao je i Ibrahimović i dodao je o Unitedu i skidanju jedne funte s plate.

"Ne kažem da bi sve trebalo biti besplatno, ali sok... I onda kažu da su jedan od najvećih klubova svijeta".

Status od pet miliona funti: Zlatan samovoljno objavio ime novog kluba, pa se izvinjavao

Nova knjiga Zlatana Ibrahimovića 'Adrenalina' donijela je mnoštvo nevjerovatnih priča švedskog napadača.

Oglasi

Između ostalog Ibra u novoj knjizi otkriva kako je 2016. godine samovoljno objavio da potpisuje za Manchester United.

Zlatan i agent Mino Raiola pregovarali su s Unitedom, ali se Crveni đavoli nisu dugo javljali, pa je Ibrahimović odlučio da reaguje.

Na Instagramu je objavio kako je novi igrač Manchester Uniteda, zbog čega su na Old Traffordu bili bijesni.

"Napisao sam na Instagramu da će moj novi klub biti Manchester United. Bio sam umoran od silnih pregovora- Takve stvari se ne smiju raditi ako sve nije gotovo i Mino je želio da me ubije", otkriva Zlatan u knjizi.

Tadašnji izvršni direktor kluba s Old Trafforda Ed Woodward je poludio zbog onog što je napravio Zlatan i švedski napadač je morao da se izvini klubu.

Oglasi

"To je bila moja krivica, Mino Raiola nije imao ništa s tim. Izgubio sam strpljenje i to je sve. Nisam razmišljao o posljedicama. Bio sam spreman odustati od ugovora ako sam sve upropastio. Izvinjavam se još jednom", napisao je Zlatan u izvinjenju ljudima iz Manchestera.

Ova njegova objava koštala je United pet miliona funti, što mu je Ed Woodward i odgovorio.

"Upropastio su pet miliona funti vrijedan promotivni materijal", istakao je prvi čovjek Uniteda.

Ispostavilo se da su Unitedu imali sve spremno da predstave Ibrahimovića. Zakupili su reklamne prostore, a reklama je bila spremna i za Hollywood.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve sam upropastio", zaključio je Ibrahimović.

Zlatan je ipak na kraju otišao u United. Tu je ostao godinu i po, a u 53 odigrana meča imao je učinak od 29 golova i 10 asistencija. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Ta logika moze ici u oba pravca: I ti tvrdis za sebe da si "bog" i jedan od najvecih ikada, a krivo ti jer su ti skinuli jednu funtu za pice, i to sa milionske plate
2 1
King_Kenny
...pa to oni sami za sebe kazu da su jedan od najvecih klubova na svijetu,ali trebaju oni jos pure pojesti da mogu u istu recenicu sa najvecima...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi