Na stolu ima nekoliko ponuda

Nazire se nova destinacija Matthiasa Fanima? · Saznajemo

Admin Čaušević

Matthias Fanimo je puno bliže odlasku, nego ostanku u FK Sarajevo. 

Fanimo je propustio nekoliko posljednjih mečeva Bordo tima, tačnije uopšte nije bio u konkurenciji i njegov odlazak se nameće kao logičan slijed događaja.

Brzonogi Englez nigerijskog porijekla neće imati problema oko pronalska novog kluba, a kako SportSport.ba saznaje već na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Dojam je da je Fanimo trenutno najbliži transferu u Njemačku gdje su interes pokazali neki klubovi iz drugog i trećeg ranga. Navodno su i spremni platiti odštetu.

Osim iz Njemačke, ovaj 27-godišnjak ima ponude iz Turske, ali i Južne Koreje pa će biti interesantno za vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Sjajni krilni fudbaler je u svojoj prvoj sezoni u bordo dresu bio zaista fantastičan sa postignutih 13 golova u svim takmičenjima, očekivalo se da u tekućoj takmičarskoj godini 2021/22 postane nosilac igre Sarajeva, ali to nije bio slučaj.

Matthias Fanimo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U ovoj sezoni je zbog adminstrativnih problema (radna dozvola) i pozitivnog testa na koronavirus skupio deset nastupa uz dva gola postignuta u Kupu BiH.

Fanimo je u BiH stigao prije skoro tri godine kada je potpisao za Mladost gdje je igrao odličan fudbal nakon čega je uslijedio zaslužen transfer u Sarajevo, međutim na Koševu je nešto "puklo" te je osvajač Kupa BiH jako blizu gubitka odličnog igrača. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.