Igrači Hajduka pod istragom

Kakva kazna čeka Livaju zbog vrijeđanja Dinama?

Admin Čaušević

Hajduk je za vikend s 0:2 pobijedio Dinamo te najavio borbu za titulu prvaka Hrvatske. 

Sjajnu igru splitske ekipe na Maksimiru zasjenila su dešavanja poslije utakmice i ispadi pojedinih igrača Hajduka.

Pojavili su se snimci kako Marko Livaja i Danijel Subašić vrijeđaju zagrebački klub pjevanjem pjesme "Mrzim Dinamo, sprsko ime to."

Zbog tog ispada Livaja i Subašić su prijavljeni disciplinskoj komisiji, a nakon očitovanja čeka ih i kazna. Samo je pitanje kakva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ovakvim i sličnim slučajevima igrači obično dobivaju novčanu kažnju, ali nije isključeno da dođe i do vremenske suspenzije pa bi Livaja i Subašić mogli pauzirati nekoliko mečeva.

U prošlosti su ovakvi slučajevi završavali novčanom kaznom, međutim nakon što je sudija Ivan Bebek dobio vremensku kaznu od četiri mjeseca zbog vrijeđanja Hajduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.