Jakirović i dalje ozbiljan kandidat za trenera Dinama, ali ne i najveći

Tri imena na listi

Jakirović i dalje ozbiljan kandidat za trenera Dinama, ali ne i najveći

A. Čaušević

Dinamu pod hitno treba čvrsta ruka u svlačionici jer je očigledno da Željko Kopić nema dovoljno autoriteta u svlačionici. 

Dinamo je u nedjelju pretrpio bolan poraz od Hajduka, Modri su u najvećoj rezultatskoj krizi u posljednjih nekoliko godina i promjene u stručnom štabu na Maksimiru su neminovnost.

Sportske novosti jutros donose listu najozbiljnijih kandidata za novog trenera Dinama na kojoj Sergej Jakirović odlično kotira.

Osim Jakirovića kandidati su još Goran Tomić koji radi odličan posao na klupi Rijeke te Zoran Zekić koji je trener Slaven Belupa.

Zekić se ljetos povezivao s preuzimanjem Sarajeva i on slovi za najozbiljnijeg kandidata da preuzme Modre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Je li realno da Dinamo preuzme Goran Tomić? Nije realno. Pa, Rijeka se bori za naslov prvaka, tko bi na Rujevici preživio da im Dinamo otme trenera, koji se s ‘Neverom s Kvarnera' bori za titulu? Sergej Jakirović je, pak, trener u Bosni i Hercegovini, teško je procijeniti je li on baš taj koji bi trebao postati trener Modrih. I, dakle, ko ostaje? Zoran Zekić! Čovjek je dinamovac, igrao je u Dinamu, ima 47 godina... Ne, naravno, nisu odlučili u plavom domu ko će biti novi trener, ali Zekić je u ovom trenutku po našim informacijama najveći kandidat. Stvari se jasno mogu promijeniti, ali zasad tako stoje...", navode Sportske novosti.

Jakirović je iza sebe imao rekordnu polusezonu na klupi Zrinjskog zato uopšte nije iznenađenje što se našao na radaru najuspješnijeg kluba regiona.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Uzmite vicu,misimovica i bicete opet prvaci
4 2
bk123
Ostavite nam JAKIROVIĆA...uzmi te bilo koga drugog
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi