Rođeni su već aktivni

Dudić može odahnuti: Veležu stiže odlično pojačanje

Haris Zilić

FK Velež će po svemu sudeći imati aktivnu zimu kada su u pitanju transferi.

Svlačionicu Rođenih uskoro će pojačati Brazilac Santos (20), koji iza sebe ima odličan jesenji dio Premijer lige BiH u dresu prijedorskog Rudara gdje je bio jedan od najboljih fudbalera, a odigrao je 18 mečeva.

Rođeni imaju problema sa realizacijom, tako da će Feđa Dudić sigurno gledati što prije da pojača ofanzivni dio tima, a čini se da će do kraja godine dobiti vrijedno pojačanje.

Clarismario Santos Rodrigus FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

30 nastupa
29 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Clarismario Santos Rodrigus kako je puno ime i prezime ovog fudbalera od 2019. godine je na regionalnim terenima. U augustu 2019. godine došao je u redove Dubrave iz Zagreba, a nakon toga jedan dio je igrao za Borac iz Dubice da bi u martu ove godine pojačao Rudar.

Velež je jesenji dio sezone završio na osmoj poziciji sa 21 bodom, s tim da su im tri boda oduzeta zbog nemilih scena na duelu protiv Borca, ali Rođeni će do kraja sezone biti u igri za plasman u Evropu jer su i u Kupu u četvrtini finala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.