UO Veleža kao putokaz ostalim: Ispoštovan pakt iz svlačionice, Dudić već razradio plan

Historijska godina iza Rođenih

UO Veleža kao putokaz ostalim: Ispoštovan pakt iz svlačionice, Dudić već razradio plan

Admin Čaušević

Historijska godina za Velež završena je historijskom pobjedom. Prvi put nakon agresije na BiH Rođeni su slavili na stadionu Koševo. Sarajevo je savladano sa 0:2. 

Rođeni su odigrali zaista fantastičan meč, možda i svoj najbolji u ovoj polusezoni, barem kada su domaća takmičenja u pitanju.

Iako je teren za igru bio i više nego težak izabranici Feđe Dudića su pokazali zavidan nivo fizičke spreme te su odnijeli pobjedu rezultatom 0:2. Pokađali su Nemanja Anđušić i Dženan Zajmović.

S pobjedom nad Sarajevom "ispoštovan" je i pakt kojeg su igrači Veleža sami pred sebe postavili nakon što su izgubili od Radnika kada je Dudić i ponudio ostvaku na mjesto stručnog štaba. Plan je bio osvojiti minimalno osam bodova u četiri utakmice u čemu se na kraju i uspjelo.

Jesen se završila sa dvije gostujuće pobjede te remijima protiv Slobode i Širokog Brijega, na terenu su osvojena 24 boda, ali na tabeli je bodovni učinak umanjen za tri zbog incidenta i upada na susretu s Borcem.

Velež na pauzu odlazi sa 8. mjesta i proljeće će dočekati s dosta optimizma i vjerom da se ponovo može izboriti Evropa jer će mostarski tim igrati i u četvrtfinalu Kupa BiH.

Dudić je već razradio plan priprema. Prozivku na stadionu Rođeni će obaviti 13. januara. Glavni dio priprema će biti obavljen u Turskoj i to od 3. do 15. februara, a u planu je odigravanje šest pripremnih utakmica.

Sigurno će biti i promjena u igračkom kadru. Kako smo uspjeli saznati Upravni odbor i stručni štab će u srijedu imati sastanak na kojem će se razgovarati o eventualnim odlascima i definitivnim dolascima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo rukovodstvo Veleža zaslužuje i pohvale što nije pokleklo na teškom iskušenju kada je Dudić ponudio ostavku. Čelni ljudi mostarskog kluba su perspektivnom stručnjaku ukazali povjerenje i pored serije loših rezultat te u ovom slučaju mogu biti zvijezda vodilja i većini klubova u Premijer ligi BiH.

Inače, 2021. godina će u knjigu Rođenih biti ispisana zlatnim slovima jer je izboren plasman u Evropu po prvi put od nezavisnosti BiH, u Konferencijskoj ligi su također ostvareni sjajni rezultati, dok je rezultatski turbulentna jesen završena na najbolji mogući način te daje vjeru da će naredna godina biti još uspješnija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Rodjeni ce biti ko beton na proljece
15 3
Malmi_Suomi
Čestitam UO Veleža , čestitam igračima i navijačima " našeg " F.K.Velež od PITARA iz Sarajeva. Sretno momci
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi