Foto - EPA

Katalonci nastavljaju sezonu u Evropskoj ligi

Bayern s pola snage razbio Barcelonu i izbacio je iz Lige prvaka

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone oprostila se od Lige prvaka za ovu sezonu.

Katalonski tim večeras je poražen u Minhenu od Bayerna s 3:0, a kako je i Benfica savladala kijevski Dinamo (2:0), Barca se oprostila od nastupa u elitnom evropskom takmičenju i sezonu nastavlja u Evropskoj ligi.

Dobro su Katalonci ušli u meč. Imali su nekoliko opasnih napada na otvaranju, ali Manuel Neuer nije imao nekog naročitog posla na golu bavarskog giganta.

Bayern je igrao opušteno, ali i takvi su Bavarci mnogo jači od ove ekipe Barcelone.

Domaći tim u 34. minuti stiže do vodstva. Lewandowski je izlomio Piquea, asistirao je Thomasu Mulleru koji zabija za 1:0.

Mulleru je ovo 50. gol u Ligi prvaka i prvi je Nijemac s takvim učinkom.

Devet minuta kasnije bilo je 2:0. Spektakularan gol postiže Leroy Sane s 30-ak metara za sigurnu prednost Bayerna.

Mogao je Sane postići još jedan gol nakon odlične kontre u drugom poluvremenu, ali je promašio čitav gol s nekoliko metara.

Ipak, u 62. minuti Jamal Musiala završava posao. Iskoristio je dodavanje Daviesa i zabio je za 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To je bio i konačan rezultat meča. Julian Nagelsmann je odmorio neke igrače, ali Barcelona nije mogla previše napraviti do kraja.

Treba svakako istaći da su golove za pobjedu Benfice nad Dinamom (2:0), koji su im donijeli plasman u osminu finala, postigli Yaremchuk i Gilberto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.