Glavna tema prijelazni rok

U Veležu sinoć održan sastanak, Dudić iznio svoj plan za prijelazni rok · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež je na zimsku pauzu otišao s dvije uzastopne pobjede te mogućnost plasmana na euroscenu ostavio itekako otvorenom. 

Iza Rođenih je polusezona uspona i padova. U Evropi su bili fantastični, u Premijer ligi baš i ne. Zbog slabijih rezultata trener Feđa Dudić je u jednom trenutku i ponudio ostavku, ali je to klupsko rukovodstvo odbilo. To se ispostavilo kao vrlo pametan potez.

Od Dudićevog ostanka na klupi Velež je drugi tim. Na četiri utakmice protiv nezgodnih rivala i po teškim terenima osvojeno je osam bodova, pobjeglo se iz opasne zone te pogled ide ka vrhu tabele.

Jesenji dio prvenstva je pokazao da su mostarskom timu prijeko potrebna osvježenja u ekipi, a sigurno je očekivati određene dolaske koji bi trebali donijeti kvalitet.

Kako SportSport.ba saznaje u srijedu je održan sastanak Upravnog odbora i Dudića, a glavna tema bio je zimski prijelazni rok.

Plan je dovođenje tri do četiri igrača, od kojih će sigurno jedan biti mlađi od 21 godine što je i očekivano obzirom na poznate Veležove probleme sa "zaštićenim" godištem.

Proteklih dana u javnost je isplivalo nekoliko imena koja se već spominju s dolaskom među Rođene, među njima je i Santos iz Rudar Prijedora.

Kada je u pitanju dolazak Brazilca pregovori bi trebali tek početi pošto mladi krilni fudbaler ima važeći ugovor s Rudar Prijedorom pa treba pričekati još neko vrijeme na njegov eventualni dolazak.

Velež je u posljednje dvije godine doživio naglu ekspanziju, postaje jedan od najorganizovanijih klubova u BiH te nema sumnje da će Dudićev telefon, ali od ostalih u klubu biti usijani dok traje prijelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče rubrike odlasci za sada je ekipu napustio Dario Ferreyra, međutim neće biti iznenađenje ukoliko i u narednim danima iz Veleža nekom od svojih sadašnjih igrača požele sreću u daljnoj karijeri.

Inače, već je poznat i Veležov plan priprema. Prozivka je zakazana za 13. januar, a nakon određenog perioda treniranja u Mostaru u februaru se odlazi u Tursku. U planu je odigravanje šest utakmica. Rođeni u prvom kolu proljetnog dijela dočekuju Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.