Održana sjednica Izvršnog odbora

Ko će igrati narednu sezonu Prve lige FBiH: Do 17.01. podnošenje aplikacije za licencu

Samir Mlaćo
U Sarajevu je 09.12.2021. godine održana redovna 10. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH pod predsjedavanjem predsjednika NS FBiH Soldo Dragana.

Na sjednici su usvojeni sljedeći zaključci:

- Usvajaju se izvješća i informacije nadležnih komisija o natjecanjima u NS Federacije BiH za prvi dio natjecateljske sezone 2021/2022 i to: Izvještaji o natjecanju, o suđenju i izrečenim dicsiplinskim mjerama u m:tel Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH grupa "Centar", "Sjever", "Zapad" i "Jug", Prvoj ženskoj ligi FBiH, Omladinskoj ligi BiH i dosadašnjem dijelu Prve futsal lige FBiH;

- Donesena je odluka o rokovima u postupku licenciranja klubova za učešće u natjecanju m:tel Prve lige FBiH za sezonu 2022/2023 shodno kojima svi klubovi m:tel Prve lige FBiH trebaju najkasnije do 17.01.2022. godine podnijeti aplikaciju za licencu, a do 25.02.2022. godine dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u postpuku licenciranja.

- Usvojena je informacija Komisije za propise NS Federacije BiH a vezano za provedene aktivnosti u skladu sa prethodno donesenim zaključcima i odlukama Izvršnog odbora NS FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- Donesena je odluka o potpisivanju ugovora vezano za financijsku pomoć klubovima Prve ženske lige Federacije BiH iz FIFA programa "Forward".

Podsjetimo, u doigravanju za novu sezonu Prve lige FBiH igrat će pobjednici četiri Druge lige. Dva tima će izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.